HelpDisk

HelpDisk © *HD*

 

Seksualiteit HelpDisk © (encyclopedia erotica)

Voorlichting over anale seks

Inhoud:

Vooropgesteld: Wij proberen met deze pagina niet onverstandige seks aan te moedigen. We willen alleen niet meedoen aan het zwijgen omdat wij denken dat dit gevaarlijk is.
Wij denken dat het niet werkt om "alles maar te verbieden". Een 'heksenjacht' maakt alleen maar dat het probleem ondergronds en alleen maar verder escaleert.
Wij pleiten hier niet voor bandeloze sex. Maar de 'oplossing' om het maar gewoon te verbieden is geen haalbare kaart meer.
Ontkenning werkt niet!
Wij denken dat informatie kan helpen om verstandige keuzen te maken.
Wij hopen hiermee u te helpen.

Als u verwacht dat u zich zou kunnen storen aan de inhoud van deze WWW-pagina of wanneer je minderjarig bent, dan verzoeken wij uitdrukkelijk om eerst onze 'disclaimer' te lezen door hier disclaimer te selecteren.

[^]


[Q]uestion: Anale seks?

[A]nswer: Jazeker... de seksuele mogelijkheden houden niet op bij "recht-op-en-neer".

Al in de Griekse oudheid was bekend dat ook de anus véél plezier kon schenken. En dat niet alleen voor mannen, ook vrouwen boden bijvoorbeeld zo hun minnaar de mogelijkheid tot penetratie zonder hun maagdelijkheid te verliezen.


[^]


Is anale seks alleen iets voor homofielen?

Veel mensen denken dat alléén homo's aan anale seks doen maar dat is (met name de laatste tijd) zeker niet het geval.
Meer en meer hetero's (her)ontdekken dat de anus een plekje is dat veel plezier kan geven voor beide partners.
Meestal bedoelen mensen met "anaalseks" dat iemand zijn penis in de anus van zijn partner brengt. Maar met een vinger een
[butt-plug] of een (dunne) [vibrator] zijn er ook mogelijkheden te over. Het is "een mogelijkheid", iets dat je uit kan proberen als je (allebei -M/V-) het gevoel hebt dat je eraan toe bent.
Veel mensen krijgen een kick van het "perverse" idee, van het nieuwe. En als het met beleid gebeurt krijgen nog veel meer mensen een kick van het strakke, het gevoel dat het geeft (ook veel vrouwen zeggen dat zij zich prettig "gevuld" voelen als zij anaal vrijen vergelijken met vaginaal). Meer en meer [Macha"s] binden zich ook een [dildootje] voor om het gevoel te ervaren wat het geeft om zelf eens iemand (M/V) te neuken.
Maar inderdaad is de meest voorkomende betekenis van "anale seks" toch, wat op straat wel "kontneuken" of "Grieks" genoemd wordt.


[^]


Hygiëne

Hygiëne is bij anale seks op z'n plaats.*)note
Bloed hoeft nauwelijks zichtbaar te zijn met blote oog maar kan gevaarlijk zijn waar het om AIDS gaat (zie: [safe-seks info]).
Zèlfs als je middels een [klysma] hebt gezorgd dat de anus schoon is zodat er geen poep aan vingers of speeltjes blijft hangen, dan zitten er toch nog een hoop bacteriën in de endeldarm die voor lelijke infecties kunnen zorgen als ze op plekken terecht komen waar ze niet horen.
N.B. Dus bij een vrouw nooit dingen in haar vagina stoppen die in een/haar anus hebben gezeten. De bacteriën die in de darm leven kunnen ernstige ontstekingen veroorzaken wanneer zij in de vagina komen.

De delen van het lichaam die het meest met libido bezet zijn, zijn de lichaamsopeningen. Hiermee komen we het direktst in contact met de wereld en zijn daardoor erotisch belangrijk.
Schilder (psychoanalyticus)


[^]


Voorzichtigheid!

Verder is voorzichtigheid op z'n plaats. Een anus is strakker dan een vagina het heeft gevoeliger slijmvlies dat ook sneller beschadigd kan worden en het heeft natuurlijk weinig "natuurlijk glijmiddel". Daarom moet je voorzichtig zijn als je binnendringt. De binnenvoering kan lelijk uitscheuren (en dat is gevaarlijk omdat daar lelijke ontstekingen door kunnen ontstaan).
Zeker wanneer iemand anaal "ontmaagd" wordt dan hebben zij vaak nog weinig contrôle over hun kringspiertjes (oefening baart kunst) en daardoor verkrampen zij. Ga dus niet gelijk proberen een penis naar binnen te werken (het is geen "werk" het gaat om het spel/genot). Begin een eerste keer eens met iets kleins. Een goed gesmeerde vinger (zonder haaltjes aan de nagel of vingers!) of een smal butt-plugje om eerst eens aan het gevoel te wennen dat er iets in de anus kan binnendringen. De eerste keren kàn er vaak niet eens mér in. De volgende keer kan dat misschien na eventjes zachtjes bewegen een tweede vinger? Het klinkt misschien alsof je iets aan het oprekken bent maar daar gaat het niet om. Het gaat eerder om de (bewuste) ontspanning van de kringspiertjes die er normaal onbewust de hele dag door voor zorgen dat er niks zomaar per ongeluk uit komt (denk maar eens aan de omvang van een grote bolus ... dan scheurt er toch ook niets?). Maar als je er nu ineens iets in wil duwen dan is dat in het begin onwennig.
Tip voor vrouwen: Voor sommige vrouwen is het makkelijker om hun anus te ontspannen als zij iets (een vinger of vibrator b.v.) in hun vagina krijgen.
Let er bij het "introduceren van voorwerpen" echter wel op dat zij niet voorbij de sluitspier schieten. U zal niet de eerste zijn die zich naar het ziekenhuis moet om de speeltjes te laten verwijderen. Daarom heeft een zogenaamde butt-plug ook een breder uiteinde zodat deze er niet ineens door kan schieten.

Anale speeltjes?

Ook normale vibrators in verschillende grootte (zonder verdikking aan het einde) worden nog wel eens anaal ingebracht. Daarbij komt het wel voor dat deze achter de tweede sluitspier belanden doordat zij te diep worden ingebracht. Dat betekent waarschijnlijk dat zoiemand als patiënt al huppend op een polikliniek belandt. Als het echt verkeerd wil kan het ding niet worden uitgezet en draaien de extra krachtige batterijen een uur of twee door. Wat te doen?
(zie ook:
[Rectal Foreign Bodies])
Want zomaar eruit halen gaat namelijk niet meer als de sluitspier zich achter de vibrator gesloten heeft. Opassen dus als je met speeltjes werkt die niet zo zijn gevormd dat zij een extra verdikking hebben aan het einde dat voorkomt dat het in z'n geheel naar binnen kan.


[^]


Communicatie & rust & beleid

En als je dan allebei(!) het gevoel hebt dat het kontneuken kan, dan geldt ook hier: met rust en beleid. Als je iets met kracht voorbij die gespannen spiertjes brobeert te duwen dan reageren die spiertjes met verkramping als een soort van beschermende reflex en dan wordt "toch penetreren" alleen maar pijnlijk (los van de genoemde risico's).
Als iemand ontspannen is dan is de kans het grootst dat je anale seks samen tot iets leuks maakt. Praat dus met elkaar. Vraag de bottom hoe het voelt, vraag de top om het rustiger aan te doen of juist door te zetten. Maar praat en maak geluid.
Voor de bottom: Als je ervoor zorgt dat je je keel niet op slot zet is de kans groter dat je door blijft ademen en je gerichter kunt ontvangen. Voor de top: Als je een sfeer creëert waarin praten mogelijk is, dan maak je ook een sfeer waarin meer vertrouwen in jouw handelingen bestaat.
Eerst zachtjes tegen de ingang duwen. Dat is de eerste kringspier die vaak nog redelijk bewust kan worden ontspannen. Maar na ± een centimeter kom je de tweede tegen van glad spierweefsel die veel moeilijker bewust te ontspannen is. Niet doorheen gaan duwen dus!. Maar even wachten, glad maken, zachtjes duwen en een beetje glijden en weer even wachten, zachtjes duwen en weer ... gestaag maar zachtjes steeds verder vullen ... en dan rustig(!) neuken.
Alleen iemand met veel (véél) anale ervaring kan stevigere seks in haar/zijn kontje hebben.
Lees ook:
[verdere Tips]


[^]


Glijmiddel en condooms

Er werd al duidelijk: je moet niet zuinig gaan doen over glijmiddel en condooms
Een aarsje heeft gevoeliger slijmvlies met minder "natuurlijk glijmiddel". Daarom moet je vooral niet besparen op
[glijmiddel (waarover meer achter deze "link")] en [goede condooms (waarover meer achter deze "link")]. Gewone condooms zijn namelijk niet stevig genoeg voor anale seks.
En bij condoomgebruik [géén vaseline of -baby-olie] gebruiken). Glijmiddel is belangrijk want als het te stroef gaat dan heb je een grotere kans dat condooms scheuren en vooral: het is zeker niet lekker voor de ["bottom"] zodat zij/hij niet snel de neiging zal hebben om zoiets nog eens te herhalen. En dat is jammer. Want als je het allemaal voldoende smeert met een goed glijmiddel op waterbasis zoals b.v. "KY" (dat is een merknaam) dan is anale seks voor veel mensen (M/V) heel prettig.


[^]


Rimming & Fisting

Als je kunt vingeren dan kan je natuurlijk ook likken.
"Rimming" (of "rimmen" als vernederlandst woord) is het likken van, en ìn de anus. Er valt natuurlijk over smaak niet te twisten. Mensen die het idee wèl spannend vinden maar géén zin hebben in de lucht van poep: een
[klysma] met een beetje rozenwater (géén reukwatertjes op alcoholbasis!!! en géén zeephoudende middelen) zou veel goedmaken.
Let overigens wel op eventuele ziektes of darmklachten waardoor bloed in de anus kan zijn (zie: [safeseks info]). Een ander verhaal is het fisten dat natuurlijk óók anaal kan. Maar omdat je dat ook vaginaal kunt doen hebben we het ondergebracht bij de "common factor": veel[glijmiddel (waarover meer achter deze "link")].


[^]


Enfin

Het is aan ieder om uit te zoeken wat hij/zij lekker vindt, prettig vindt en/of over heeft voor zijn/haar partner... Niks moet. Waar je géén zin in hebt dat moet je niet doen!
En in ieder geval wens ik iedereen
lots of fun!

Lees ook: [nog wat tips van M]


[^]


Notes:

*)Jack Morin, Ph.D.
Anal Pleasure & Health, CR 1986 - Yes Press - ISBN 0-940208-08-3
...terug naar de tekst[^]

Auteur (Copyright): Hans R. J. West

Deze tekst kunt u nog eens rustig nalezen op de zelfhulp diskette "psycho-educatie en stress management"
De dingen die u hier leest zijn onderdeel van een groter geheel. U kunt deze hypertekst zelfhulp diskettes bestellen die vanaf uw eigen harddisk werken met uw eigen World-Wide-Web-browser.
Het geeft u de mogelijkheid om alles nog eens rustig te lezen en te herlezen.
Door hier te klikken gaat u naar het bestel formulier

[^]


This pages, and all contents, are Copyright © 1996-2000 by
HelpDisk.nl (New Media), Utrecht, Holland.
All rights reserved.

[wegwijzer] Wegwijzer op deze HelpDisk *HD*

HelpDisk.nl

[HelpDisk] Home-page van deze HelpDisk
[antwoorden] Inhoudelijke vragen


[ design by: H @ n s ]

inhoud: Hans R.J. West
layout: H@ns

design with Mac

Copyright & Disclaimer, 971107